Licht op de Linie

Gedurende de maand september worden in Nieuwpoort Het Stadhuis en de Hervormde Kerk aangelicht. Het is de bedoeling dat we hier jaarlijks een “object” aan toe voegen, voorzien van verlichting.

Lezing Zalmvisserij op de Lek

Als toevoeging op de tentoonstelling “Visserij en Walvisvaart” in Museum Het Stadhuis in Nieuwpoort, zal Arie van Dalen van het Visserijmuseum uit Woudrichem een lezing geven over de rijke geschiedenis van de zalmvisserij op de Lek.

Inloop is vanaf 19.30 uur en start van de lezing is om 20.00 uur.
Locatie: IJsclubgebouw Streefkerk, Beneden Tiendweg 6C (naast de tennisclub)

U bent van harte welkom!

De tentoonstelling loopt nog tot en met zaterdag 26 oktober 2019.

Kaarsjesavond

Stille Nacht, witte pracht

De wintermaanden zijn prachtig! Kale bomen met rijp, laagjes sneeuw die alle onvolkomenheden verbloemen en het gedempte geluid dat de verstilde sfeer van de winter benadrukt.
De HKN en Goed Gezien – Goed Bekeken (vereniging voor amateurkunst) dagen u uit om een werkstuk te maken in bovengenoemd thema. Dit mag een tekening, een schilderij, een beeldhouwwerk, foto, gedicht of textielwerkstuk zijn. Materiaal en techniek is vrij. In verband met de beschikbare ruimte mogen de werken max. 50 x 50 x 50 zijn.

De werkstukken zullen tijdens de Kaarsjesavond op 11 december, in Museum Het Stadhuis in Nieuwpoort tentoongesteld worden van 15.00-21.00 uur. Ook op de zaterdag 7, 14 en 21 december is Museum Het Stadhuis geopend van 13.00-16.00 uur.

Wil je meedoen met de tentoonstelling in Museum het Stadhuis?
Stuur een foto van uw werkstuk uiterlijk 30 november naar matzy.vanharten@kpnmail.nl
Het aanleveren van uw werkstuk (ingelijst en voorzien van naam/adres/woonplaats en goede ophangmogelijkheid) moet gebeuren op 30 november tussen 10.00-12.00 uur of eerder via een afspraak met Carin den Toom (tel. 0184-633188) of Matzy van Harten (tel. 06-38897113).

Het publiek zal de werkstukken beoordelen. Wie de meeste stemmen krijgt zal als winnaar van deze december-challenge een prijs ontvangen.

Doe allemaal mee en kom vooral naar de tentoonstelling tijdens Kaarsjesavond 11 december 2019.

Historische Kring Nieuwpoort en Goed Gezien – Goed Bekeken

Extra Algemene Ledenvergadering

Dinsdag 28 januari 2020 is er een extra ledenvergadering gepland. De vergadering is uitsluitend bedoeld om een besluit te nemen met betrekking tot het aangeboden legaat van mevrouw Rozendaal.

Het rapport van de werkgroep Vredebest met bijlagen ligt ter inzage op dinsdag 21 januari 2020 van 19.30 – 20.30 uur en zaterdag 25 januari van 17.00 – 18.00 uur in het Stadhuis. Als u de stukken in wilt zien en de genoemde data zijn voor u niet mogelijk dan kunt u een afspraak maken met Adrie den Hartog, 06-46884502.

Digitale rondleiding “Oud-Nieuwpoort” e.o.

Op donderdag 13 februari 2020 wordt er door de Historische Kring Nieuwpoort een digitale rondleiding gegeven door “Oud-Nieuwpoort”. Een zeer herkenbare blik in het verleden met toelichting van Hans Keukelaar.

Alle geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom om 14.30 uur in de Vijverhof in Nieuwpoort.

Algemene Ledenvergadering 2020

Publ.

DE ALGEMENE LEDENVERGADERING WORDT NAAR HET NAJAAR VERPLAATST I.V.M. HET CORONA-VIRUS.

De reguliere ledenvergadering staat gepland op dinsdag 24 maart 2020. Inloop vanaf 19.30 uur. Start om 20.00 uur.

Boekpresentatie “De Lekcrossers”

Boekpresentatie "De Lekcrossers"

Presentatie, Publ.

VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DEZE ACTIVITEIT NIET DOOR, MOGELIJK KUNNEN WE HET NOG VERPLAATSEN NAAR EEN ANDERE DATUM.

Op zaterdag 4 april verschijnt onder deze titel een nieuwe uitgave van de Historische Kring. In dit boek geschreven/samengesteld door Simon Ooms, At Stravers, Job Vermeulen en Hans Keukelaar beschrijven zij hoe in de winter van 1945 geallieerde militairen het bevrijde zuiden konden bereiken.

In het eerste hoofdstuk bereikt Generaal Hackett e.a. veilig Lage Zwaluwe. Hiermee is er een “veilige” route gemaakt om de ondergedoken piloten vanaf de Veluwe via een crossing over de Lek bij Langerak naar het bevrijde zuiden te brengen. Met hulp van de familie Rijneveld uit Willige Langerak en leden van de verzetsgroep Groot-Ammers worden zo 46 geallieerde militairen begeleid vanaf de Veluwe naar Sliedrecht, waar de Biesboschcrossers ze in kano’s naar Lage Zwaluwe brengen.

Deze uitgave is rijk geïllustreerd met foto’s. Een drietal foto’s is nog nooit eerder afgebeeld. Volg berichten over deze uitgave op facebook en in Het Kontakt.

De presentatie van het boek vindt plaats in het Stadhuis in Nieuwpoort, om 15.30 uur.

Inloopavond gemeente Molenlanden verbouwing Stadhuis

Inloopavond, Publ.

VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DEZE INLOOPAVOND NIET DOOR.

Deze avond liggen de plannen van de verbouwing van het Stadhuis in Nieuwpoort ter inzage.

Meer lezen