Aktiviteiten in Nieuwpoort tijdens weekend van het verdedigingserfgoed

Weekend van het verdedigingserfgoed

20 en 21 april is het weekend van het verdedigingserfgoed. Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Liniebreed Ondernemen organiseert op 20 en 21 april 2024 een nieuw landelijk evenement: het Weekend van het Verdedigingserfgoed.

In Nieuwpoort kunt u op 20 april het volgende te doen:

Het Gidsengilde Corvus organiseert speciaal op zaterdag 20 april een instaprondleiding. De gids neemt u mee op een rondwandeling door Nieuwpoort en vertelt u het verhaal van de vesting Nieuwpoort. De instaprondleiding begint om 13.30 uur op de Dam in Nieuwpoort en duurt ongeveer een uur. Kosten € 5,00 p/persoon. Komt u met een groep, dan is het fijn als u dat even meldt via rondleidingen@historischekringnieuwpoort.nl
Meer informatie: www.historischekringnieuwpoort.nl/rondleidingen/

Museum Nieuwpoort is op zaterdag 20 april geopend, waar u de tentoonstelling over de Oude Hollandse Waterlinie kunt bezoeken en de historie van de Vestingstad Nieuwpoort wordt verteld. In de wisselexpositie wordt u meegenomen in het verhaal hoe de Alblasserwaard zich al jaren verdedigt tegen de vele watersnoden, watervloeden en dijkdoorbraken.
Het Museum is gevestigd Hoogstraat 53, Nieuwpoort. Open van 13.30-16.30 uur.
Informatie: www.museumnieuwpoort.nl