Expeditie Oude Hollandse Waterlinie

Wist je dat er in Nederland aardig wat vestingsteden zijn? De Oude Hollandse Waterlinie is een indrukwekkend water-verdedigingswerk dat tussen Muiden en Gorinchem ligt. De Oude Hollandse Waterlinie heeft zo’n 350 jaar geleden voorkomen dat het Franse leger de Republiek der Nederlanden binnenviel. Tijdens het Rampjaar (1672) – toen de Fransen en de Engelsen gezamenlijk (!) aanvielen – liet Stadhouder Willem III ter verdediging razendsnel grote stukken land onder water zetten. Deze zogenaamde inundatie was een groot succes. De vijand moest al snel rechtsomkeert maken, want als je tot je knieën in de modder staat, kom je niet vooruit én ben je een nogal makkelijk doelwit. Denk je eens in, zonder dat kleine laagje inundatie-water spraken we nu misschien wel Frans met elkaar.

Voor iedereen met (klein)kinderen is hier Expeditie Oude Hollandse Waterline: een speurtocht met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 vestingsteden in Nederland. Deze vestingsteden bieden online talrijke mogelijkheden om jouw kennis te vergroten over onze manieren van verdedigen. Bekijk filmpjes, beleef een luisterverhaal, maak een kleurplaat, ontdek de linie in virtual reality of zet zo snel mogelijk jouw vestingpuzzel in elkaar. Leren en ontdekken op een speelse manier, terwijl je ook nog eens in beweging bent. Dat is Expeditie Oude Hollandse Waterline!

Expeditie Oude Hollandse Waterlinie
Expeditie Oude Hollandse Waterlinie
Expeditie OHW Hoe werkt het
Expeditie OHW Hoe werkt het

Download hier de Bingokaart en kruis elke vesting aan die je hebt gevonden.
Ben jij een speurneus? Beantwoord dan de bonusvragen op de achterkant van de bingokaart en vul deze in op de website www.expeditieOHW.nl 

Je vind de antwoorden in de info bij de vestingen die je ontdekt hebt. Alle antwoorden gevonden? Dan maak je kans op een prijs!