Museum Nieuwpoort is geopend

Opening Museum - foto Wim Deelen

Vrijdag 18 maart 2022 werd het nieuwe Museum Nieuwpoort geopend door gedeputeerde Willy de Zoete en burgemeester Theo Segers. In de vestingstad Nieuwpoort wapperde de ‘poortse’ vlag of de Nederlandse driekleur aan de huizen en in de gracht dreven kleurrijke boeien en boven het water wapperden vlaggetjes.

Museum Nieuwpoort
Na het feestelijke startmoment van het jubileumjaar in Het Arsenaal, heropende de burgemeester en de gedeputeerde van Zuid-Holland het monumentale stadhuis en het hierin prachtige nieuw ingerichte Museum Nieuwpoort. Het mooie historische stadhuis in Nieuwpoort is in 1697 gebouwd óp de inundatiesluis. Dit kleine vestingstadje was in 1672 een belangrijke schakel in de Oude Hollandse Waterlinie.

Verhalen komen tot leven 

Het stadhuis is nu, mede met subsidie van de provincie Zuid-Holland, gerenoveerd, verduurzaamd en beter toegankelijk gemaakt. Het museum heeft een eigentijdse uitstraling gekregen en de tentoonstellingszalen zijn opnieuw ingericht. Op de grote maquette in het museum van Nieuwpoort komt het verhaal tot leven en natuurlijk speurt de bezoeker in het museum naar het geheim van Nieuwpoort. Kom genieten van de verhalen van de Oude Hollandse Waterlinie. Vanaf zaterdagmiddag 19 maart is museum Nieuwpoort te bezoeken. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.museumnieuwpoort.nl

Burgemeester Theo Segers: 

“Hier vertellen diverse personages het verhaal van de betekenis van de Oude Hollandse Waterlinie voor Nieuwpoort én hoe het water de Poorters door de eeuwen heen ramp- en voorspoed bracht. Ik kan het u van harte aanraden het museum te bezoeken.”

rondleiding door Museum Nieuwpoort