Lezing Middeleeuwse bieren en bierbrouwerijen

Bierbrouwerij

DE LEZING IS VOL!! Plaatsing op de wachtlijst is nog wel mogelijk.

Vrijdag 20 januari 2023 om 20.00 uur: lezing over De hopbierrevolutie.
De lezing wordt gehouden in De Werkplaats, Hoogstraat 40 Nieuwpoort en gaat over de hopbierrevolutie van de 14e eeuw en de veranderingen die dat met zich meebracht in de regio.

In de 14e eeuw werd voor het eerst in Nederland bier met hop bereid. Een revolutie was ontketend, want bierbrouwen werd een ambacht en sommige steden ontwikkelden zich tot de grootste bierproducenten van Europa. Bovendien werd de hopteelt een nieuwe tak van tuinbouw als leverancier van deze industrie.

De lezing gaat over de bloeitijd van de Nederlandse bierindustrie van de 14e tot 16e eeuw en de veranderingen die dit met zich meebracht. Hierbij worden ook de bierbrouwerijen van Nieuwpoort niet vergeten.

Proeverij
Bij de lezing kun je 3 verschillende middeleeuwse bieren proeven –  waaronder de oudste Nederlandse biersoort met hop – zodat je de geschiedenis letterlijk kunt proeven.

Leendert Alberts
Leendert Alberts is docent geschiedenis aan de Hoge School Utrecht en docent biergeschiedenis bij Stichting Bieropleidingen Nederland. Zijn bij Prometheus verschenen boek ‘Hop, de eerste bierrevolutie in Nederland’ is deze avond (gesigneerd) verkrijgbaar.

De toegang voor deze avond is voor leden gratis; niet-leden betalen € 7,50.

U kunt u aanmelden via mail info@historischekringnieuwpoort.nl Er is plek voor maximaal 30 personen. De lezing begint om 20.00 uur. Inloop met koffie vanaf 19.30 uur.

Leendert Alberts
Leenders Alberts