Archeologiedagen

Archeologiedagen

Zaterdag 15 juni houdt de Nederlandse Archeologievereniging AWN afdeling Lek- en Merwestreek samen met museum Het Hof in Dordrecht haar jaarlijkse archeologiedag op het plein voor en in museum Het Hof te Dordrecht.

Er is van alles te doen en te beleven voor jong en oud: voor kinderen gratis. Ouders die de kinderen begeleiden op hun speurtocht mogen gratis het museum in. Willen ze alle topstukken van het museum bekijken dan betalen zij een gereduceerd tarief van € 10.

Het hof van Nederland is een museum in een Middeleeuws gebouw. Buiten op het plein komen de Middeleeuwen tot leven: ‘echte’; middeleeuwers lopen rond, maken muziek en laten de Middeleeuwen tot leven komen.
Op het plein kunnen kinderen van 8-14 jaar aan de slag als archeoloog: speur met een metaaldetector en een schepje naar archeologische vondsten. Lukt het om het Grote Hof Mysterie op te lossen?

Van 11.30-12.30 speelt Helma Hartmans in de Augustijnenkerk middeleeuwse fluitmuziek op de fluit die is opgegraven bij Huis te Merwede, één van de topstukken van het museum.

De Historische Kring Nieuwpoort bemant samen met LWAOW (Onderwaterarcheologie) en Huis te Merwede gezamenlijk een kraam over opgravingen in onze regio.