Lezing Kringloop Graafstroom

Lezing Kringloop Graafstroom

Afgelopen dinsdag 20 maart vond de jaarvergadering plaats, met aansluitend een lezing door Dhr. den Boer van de kringloopwinkel in Goudriaan. Hij gaf een beeldend inkijkje in de wereld van de kringloopwinkel!

Vanwege de komende tentoonstelling over “Zuinigheid en hergebruik”, was de kringloopwinkel een logisch onderwerp om nader kennis mee te maken tijdens een lezing. De meeste aanwezigen gaven aan wel eens bij een kringloopwinkel te zijn geweest. Het soort bezoekers varieert van spaarders, handelaren tot nieuwsgierigen en snuffelaars. Natuurlijk kopen sommige mensen ook vanuit noodzaak. Er is volgens zijn zeggen nooit gemopper in de wachtrij voor de kassa, in tegenstelling tot de supermarkt! Het wordt door velen als een leuk uitje gezien.

De omzet van Kringloop Goudriaan bedraagt op dit moment zo’n €110.000,- ! Een groot gedeelte van de opbrengst, wordt driemaal per jaar verdeeld onder goede doelen en de spullen die na maanden écht onverkoopbaar blijken te zijn, gaan sinds kort naar de sociale dienst in Dordrecht, waar ze er een goede bestemming voor hebben bij minder bedeelden.

Sommige spullen zijn moeilijk op waarde te schatten en dan kan het zo zijn dat iemand een erg goede koop doet! Dit hoort er ook bij als je met alleen maar vrijwilligers werkt en dit gunt hij de kopers ook van harte. De meeste opbrengst halen ze uit de verkoop van boeken, servies en huishoudelijke artikelen.

Dhr. den Boer vertelde met erg veel enthousiasme en aan de hand van zijn verhalen is goed te begrijpen dat het erg dankbaar werk is. We danken hem hartelijk voor zijn interessante verhalen.

Een volledig verslag volgt in de volgende By Clockgeluy.