Tentoonstelling “De Alblasserwaard in oorlogstijd”

Tentoonstelling "De Alblasserwaard in oorlogstijd"

Evenementgegevens


VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DEZE ACTIVITEIT NIET DOOR.

Tijdelijke tentoonstelling
De werkgroep “De Alblasserwaard in oorlogstijd” verzorgt van zaterdag 25 april tot en met zaterdag 9 mei een tentoonstelling over de 2e wereldoorlog in de Alblasserwaard. Deze tijdelijke tentoonstelling wordt ingericht in het pand van de fietsenmaker Hans Maat, Voorstraat 27 in Groot Ammers. Door middel van bijzondere objecten, foto’s en verhalen zal o.a. aandacht besteed worden aan de luchtgevechten/vliegtuigcrashes, de hongerwinter, het verzet, de lekcrossers en de hulp aan de joden.

Deze tentoonstelling laat zien dat de 2e wereldoorlog ook in de Alblasserwaard e.o. een diepingrijpende gebeurtenis was. Maar ook dat inwoners hun leven op het spel gezet hebben om anderen te helpen de vrijheid te bevechten. Door deze tentoonstelling wordt de geschiedenis van de Alblasserwaard in de 2e wereldoorlog opnieuw onder de aandacht gebracht. Dit “Opdat we nooit vergeten”

Tijdens de tentoonstelling is ook het nieuwe boek “De Lekcrossers” te koop. Dit boek gaat over de piloten die met hulp van het verzet vanaf de Veluwe via Groot-Ammers naar de Biesbosch gebracht werden.

Dit boek wordt uitgegeven door de Historische Kring Nieuwpoort.

De openingstijden zijn

Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Dinsdag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 21.00 uur

Maandag 27 april (koningsdag) van 10.00 uur tot 17.00 uur

Maandag 4 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur

Dinsdag 5 mei (bevrijdings-dag) van 10.00 uur tot 17.00 uur


Scholen
Voor scholen is de mogelijkheid om op afspraak een rondleiding door de tentoonstelling te krijgen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met At Stravers, Mailadres at.stravers@gmail.com Telefoon 0184662014


Officiële opening
De tentoonstelling wordt op zaterdag 25 april om 10.00 uur officieel geopend door burgemeester Theo Segers.

De leden van de werkgroep; André Hoogendoorn (Vz), Evert de Bruin (Secr.) At Stravers, Arjan Wemmers, Cees Beekhuizen, Hans Keukelaar, Piet Deelen en Teus Verveer, nodigen u hierbij van harte uit om een kijkje te komen nemen.