Open Monumentendag 9-9-2023

vlag open monumentendag

De dag erna is Open Monumentendag. Het thema van deze dag is Levend Verleden dat vanuit meerdere kanten te beleven is:

# op stadsboerderij Vredebest kunt u de boeldag bezoeken. Naast een verkoping, is er het rad van avontuur waar leuke prijzen te winnen zijn. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht!
# Alex van de Perk van de Westermolen aan de Nieuwpoortseweg 2 Langerak kan prachtige verhalen vertellen over zijn werk als (vrijwillig) molenaar. Het naastgelegen dieselgemaal wordt piekfijn in orde gehouden door Arie van Wijk en hij weet hier alles van af.
# de kerken in onze kernen hebben hun deuren opengezet; vele gebruiken die een lange traditie hebben, worden in de diensten nog steeds gebruikt: niet alleen de wekelijkse eredienst, maar ook het dopen, trouwen en begraven.
# de kerktoren van Streefkerk kan op deze dag beklommen worden. Wist u dat het luiden van de klok een lange traditie kent? Kijkt u maar eens op de website www.openmonumentendag.nl In de tekst bij de kerktoren van Streefkerk leest u alles over deze traditie.
# het stadhuis van Nieuwpoort heeft vele trouwlustige paartjes mogen ontvangen in de afgelopen jaren. Bij een bezoek aan het stadhuis kunt u een kijkje nemen in de (nieuw ingerichte) trouwzaal. Voor een bezoek aan het Museum krijg u bij aankoop van uw entreebiljet een bon voor een gratis kopje koffie met gebak bij Stadsboerderij Vredebest.

Op de website www.openmonumentendag.nl kunt u zien welke monumenten in Molenlanden te bezoeken zijn. Door de plaats in te typen krijgt u het aanbod van geopende monumenten te zien en welke aanvullende activiteiten georganiseerd worden.
Bij een aantal monumenten worden speciale rondleidingen gegeven. Daarvoor moet gereserveerd worden via de website www.hcmolenlanden.nl .

Let op: de vlag van Open Monumentendag is met ingang van 2022 vernieuwd: je herkent de monumenten aan de blauwe vlag!

Je herkent de monumenten aan de blauwe vlag!