Lezing "Bijbels met een verhaal"

Lezing “Bijbels met een verhaal”

bijbel, kees stolk, Lezing, lezing, Publ.

Evenementgegevens

VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DEZE ACTIVITEIT NIET DOOR, MOGELIJK KUNNEN WE HET NOG VERPLAATSEN NAAR EEN ANDERE DATUM.

Nadat de succesvolle expositie tot 25 januari in Museum Het Voorhuis te zien was, hebben wij Kees Stolk bereid gevonden om ook bij onze vereniging te vertellen over de bijbels die hij in zijn collectie heeft.  Kees Stolk is geen onbekende in de regio. Jarenlang heeft hij als rijschoolhouder menig jongeling uit de Alblasserwaard wegwijs gemaakt in het verkeer.

De titel van de tentoonstelling ‘Bijbels met een verhaal’ is gekozen, omdat niet de inhoud van de Bijbels centraal staat, maar de boeken zelf.
Het Koninklijk Huis en de bijbeldrukkers uit de omgeving, zoals Keur uit Dordrecht en Goetzee uit Gorinchem zijn onder andere thema’s die terugkomen in de verhalen. Het oudste exemplaar dateert van 1477. Versieringen zijn ook te bewonderen, zoals de sloten van diverse Bijbels en de beugeltasjes waarin de Bijbels werden gedragen naar de kerk.

Kees Stolk is een geanimeerd verteller. Hoe hij zijn collectie heeft verzameld is dan ook met mooie anekdotes omgeven.  De moeite waard om voor deze avond naar Museum Het Stadhuis, Hoogstraat 53 in Nieuwpoort te komen.

Voor leden uit de Vijverhof of de Hof van Ammers is er de mogelijkheid om opgehaald te worden. Vooraf aanmelden is in dat geval noodzakelijk. Neemt u vóór 1 april contact op met één van de bestuursleden als u opgehaald wilt worden.

De avond begint om 20.00 uur en de koffie staat klaar vanaf 19.00 uur.
Locatie: Het Stadhuis, Nieuwpoort