Excursie naar Middelburg en Ouwerkerk

Excursie naar Middelburg en Ouwerkerk

Evenementgegevens


VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DEZE ACTIVITEIT NIET DOOR, MOGELIJK KUNNEN WE HET NOG VERPLAATSEN NAAR EEN ANDERE DATUM.

De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. U vindt hier ongeveer 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. Met een gids gaat u op verkenningstocht en bekijkt u onder meer het oude stadhuis, het bruisende Damplein en de Lange Jan toren.

Rond 10.00 uur arriveren we in Middelburg, waar we eerst van koffie en een Zeeuwse Bolus genieten. Om 10.45 uur haalt de gids ons op.

Aan het eind van de rondleiding (rond 12.15 uur) bent u weer bij het Zeeuws Museum. Het Zeeuws Museum is in een gedeelte van de abdij van Middelburg gevestigd en geeft een rijk beeld van de geschiedenis en de cultuur van Zeeland. Historische ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden zoals werk, vrije tijd, geloof, wetenschap en kunst komen tot leven in de collectie.

In de brasserie met terras van het museum (waarvoor men geen museumkaartje nodig heeft) kunt van een lunch genieten, maar u kunt ook één van de vele horecagelegenheden aandoen die u tijdens de rondleiding gezien hebt (of een meegebracht broodje nuttigen op een bankje in de stad).

Na de lunch (13.45 uur)  vertrekken we richting Ouwerkerk voor een bezoek aan het Watersnoodmuseum.
Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Als u het museum binnenloopt, stapt u in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Ontdek wat het museum over water en het belang van waterveiligheid vertelt.

Vertrek 08.30 uur vanaf De Dam in Nieuwpoort – of bij de poolparkeerplaats Oud-Alblas 08.45 uur


Klik hier om u aan te melden voor deze excursie!